Presentació

Conseller Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

Passar les vacances amb la família en un alberg és una opció ideal per enfortir els lligams entre els seus membresi amb l’entorn.

Tenim la sort de viure en un país amb un territori ric i divers, i la xarxa d’albergs de Catalunya s’estén per tot arreu, de manera que ens facilita descobrir-lo i, sobretot, gaudir-lo. Els principis de servei públic que regeixen la Xarxa Jove d’Albergs de Catalunya (XANASCAT) nodreix les instal·lacions de tota mena de programes dissenyats per a joves, escolars, membres d’associacions i col·lectius i famílies. Alhora, aquestes activitats enforteixen el vincle entre alberguistes i l’entorn natural, i també afavoreixen el respecte i l’estima pel territori, la cultura, i el medi natural de Catalunya.

Enguany celebrem els 15 anys de Vacances en família, un programa adreçat a famílies amb fills menors de 18 anys, que parteix d’una iniciativa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies mitjançant l’Agència Catalana de la Joventut i els albergs de la XANASCAT, amb el suport de la Direcció General de Famílies, i que té per objectiu potenciar el lleure familiar i fomentar, com un aspecte educatiu, la convivència dels membres de la unitat familiar entre ells, la resta de famílies i l’entorn en què es troben.

Dins de Vacances en família hi trobem diversos subprogrames dirigits a famílies i col·lectius vulnerables –gestionats per entitats socials–, i a famílies extenses i a famílies acollidores. Vacances en família és, doncs, una oportunitat a l’abast de molts, i ideal per enfortir els lligams entre els seus membres i l’entorn.

 

Chakir El Homrani Lesfar 
Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies